Следвайте Гласове в ТелеграмСтраните от НАТО се подготвят за потенциален пряк

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСтраните от НАТО се подготвят за потенциален пряк
Коментари Харесай

Адмирал Бауер: НАТО се подготвя за пряк сблъсък с Русия, разширихме присъствието си в Словакия, Унгария, Румъния и България

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Страните от НАТО се приготвят за евентуален директен конфликт с Русия, заяви ръководителят на Военния комитет на Алианда адмирал Роб Бауер в изявление за ArmyInform. Според него военният съюз е осъзнал смяната в обстановката със сигурността още през 2014 година - след съветската окупация на Крим. От 2019 година насам страните от НАТО са почнали да се връщат към груповата сигурност, като са трансформирали отбранителната си тактика, оперативното обмисляне и силите, нужни за осъществяването на всички задания.

" Готови ли сме? Отговор: Да! "

" Сега всички разбираме, че в подтекста на завръщането към груповата сигурност времето не е на наша страна. Защото врагът взема решение по кое време и къде да ви нападне и какъв брой дълго ще продължи спорът. Украйна, за жалост, се е убедила в това. Готови ли сме? Отговор: Да! Това е главната ни задача - да бъдем готови. Ако това (войната - бел. ред.) се случи през днешния ден, тогава би трябвало да се борим с това, което имаме. Винаги е композиция от това да бъдеш квалифициран за днешния ден и в това време да подобряваш опциите за бъдещето ", сподели Бауер, представен от УНИАН.

Роб Бауер загатна България като значима част от Източния фланг

Адмиралът също по този начин означи, че от 2016 година насам Алиансът е разширил наличието си в Прибалтика, а с експлоадирането на пълномащабната война, подпалена от Владимир Путин - и в Словакия, Унгария, Румъния и България.

" Сега разполагаме с осем такива бойни групи с размер на батальон, които при нужда могат да бъдат обединени в бригада. Съответните страни непрестанно работят по този механизъм. Ако са нужни още, тогава ще го разгледаме. Но към този момент това е задоволително ", означи нидерландският боен.

В същото време Бауер означи, че актуалната война има и други измерения - да вземем за пример киберпространството или офанзивите в Космоса, а Русия има и способи да упражнява въздействие в Арктика, западната част на Атлантическия океан, Африка, Средиземно море, Черно море. Според него е неточност да се концентрираме единствено върху източния фланг на НАТО, тъй като руснаците не са единствено там.

Източници: actualno.com, Агенция " Фокус ", epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР